Toimipisteet

Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo. (Ps. 127:1)

SINIKEIDAS

Päivätoimintakeskus Sinikeidas on avoinna jokaiselle, joka kaipaa päiväänsä vaihtelua, toimintaa tai keskustelukumppania. Arjen yhteinen rakentaminen ja yhdessäolo antavat uutta sisältöä yksinäisen ihmisen elämään. Päiväkeskus toimii kaupungin omistamassa vanhassa puutalossa Haminan Hillon kylässä. Päärakennusta ympäröi kaunis ja vehreä puutarha. Puitteet erilaisille toiminnoille ovat näin ollen suotuisat ja viihtyisät.

Varsinaisen päiväkeskustoiminnan lisäksi tarjoamme myös työharjoittelupaikan kuntouttavaa työtoimintaa tarvitseville. Palvelukeskus Väylä ja Työvoimatoimisto toimivat työnvälittäjänä. Sopimukset räätälöidään aina kunkin asiakkaan voimavarojen mukaan ja näin voi pieninkin askelin aloittaa kuntoutumisen uudenlaiseen elämisen rytmiin, joka monesti on elämän tuomien vastoinkäymisten jälkeen kateissa. Työaskareet koostuvat arkisista kodin töistä; ruuanlaitosta, siivouksesta, puutarha- ja pihatöistä. Läheisellä Siniverstaalla on mahdollista tehdä erilaisia puutöitä. Jokaiselle löytyy sopivaa ja mielekästä tekemistä omien kykyjen ja taitojen toteuttamisessa.

Vuonna 2016 toimintaamme sponsoroi AIHI Oy lahjoittamalla hyvää koivulankkua materiaaliksi. Aihi on paikallinen yritys jolta saa lisäksi polttopuuta. Myös Koskisen Höyläpuu Kannusjärveltä lahjoitti materiaalia Siniverstaalle.

Sinikeitaalla aloitetaan päivät klo 9.00 aamuhartaudella. Kotoinen lounas tarjotaan klo 11.00. Ateria yhdessä muiden kanssa on tärkeä sosiaalinen tapahtuma monelle yksinäiselle ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Päihdeongelmaisille ja syrjäytyneille Sinikeidas on paikka, jossa jokainen saa olla reilusti oma itsensä. Promillerajana on puhdas nolla, joten paikka on selvän päivän paikka.

Työntekijätiimiin kuuluu myös vapaaehtoistyöntekijöitä. Nämä uskolliset ihmiset ovat löytäneet oman paikkansa Sinikeitaalla ja tuoneet tärkeän ja merkittävän panoksensa jokapäiväiseen toimintaan.

Sinikeitaan väki toivottaa jokaisen sydämellisesti tervetulleeksi tutustumaan toimintaamme. Täällä seisomme jokainen samalla viivalla saman arvoisina.

 

Osoite Notkotie 9, 49460 Hamina. Puhelin 040-867 0688.

Avoinna ma-pe klo 9.00-13.00.

SINITAIVAS

Kohtaamispaikka ja kirpputori Sinitaivas on kuntouttavan työtoiminnan paikka, sekä työharjoittelupaikka. Naiset, jotka Sinitaivaalla työskentelevät, nauttivat ja ovat innoissaan työstään. Jokaisella on mukavaa tekemistä ja yhteishenki on hyvä. Joukossa on erilaista osaamista ja taitoa, jotka yhdistämällä on saatu hyvä pohja tiimityölle.

Myyntiin tulevat tavarat saadaan lahjoituksina. Myynnissä on myös oman Siniverstaan tuotantoa, kuten lintujen ruokintalautoja, seinäkelloja ja kynttilänjalkoja. Sinitaivaan naiset neulovat myyntiin mm. sukkia. Sini-Kotkan työpajan tuotteina on tarjolla mm. koruja. Pyrimme laajentamaan tuotantoa mahdollisuuksien mukaan.

Kohtaamispaikan puoli on saanut niin vakituisia kuin satunnaisia kävijöitä. Välillä keittiössä tuoksuvat kotileivonnaiset ja niistä saa jokainen sisään poikkeava halutessaan maistiaisia. Kahvia ja teetä on tarjolla koko ajan. Ostosten lomassa tai muuten vaan on mukava tulla ja istahtaa, sekä vaihtaa kuulumisia kahvikupin äärellä.

Sinitaivaan kaikki tuotto käytetään kristillisen päihdetyön toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Toivotamme jokaisen asiakkaan ja kävijän sydämellisesti tervetulleeksi Sinitaivaaseen.

Osoite Kirkkokatu 4, 49400 Hamina. Puhelin 044-307 4440

Avoinna maanantai-perjantai klo 10-14.

SINI-KOTKA

Kotkassa sijaitseva päiväkeskus Sini-Kotka siirtyi vuoden 2014 alusta Haminan Sininauha ry:n hallinnoitavaksi. Sini-Kotka on avoinna jokaiselle, joka kaipaa päiväänsä sisältöä ja keskustelukumppania. Siellä on mahdollisuus nauttia aamukahvi, voileipää ja puuroa klo 8.30-10.00, vapaaehtoista maksua vastaan. Yksi tietokone on asiakkaiden käytettävissä. Työntekijöiltä saa tarvittaessa palveluohjausta.

Osoite Mariankatu 14, katutaso 48100 Kotka.       Puhelin 044 745 1392

Avoinna ma-pe 8.30 - 14.00

HUOMAA: suljettu henkilökunnan ruokatauon ajan 11.30 - 12.00

Yhteystiedot

Notkotie 9,
49460 HAMINA
Puh. 040 867 0688 ma-pe klo 9-13

pankkiyhteys
FI16 5506 0020 0651 06
OKOYFIHH